Erbij horen

Erbij horen

Wanneer ben jij  voor het eerst gaan roken? Als ik die vraag stel aan mijn cliënten dan hoor ik in 90% van de gevallen: “Ergens tussen mijn 12de en 20ste, want ik wilde erbij horen.”

De puberteit

erbij horen

Als puber bent, wil je niet buiten de boot vallen. Je wilt bij de groep horen. Bij je vrienden en vriendinnen zijn. De invloed van ouders wordt steeds minder en je gaat op zoek naar je grenzen. Je bent de wereld aan het  ontdekken en dat is meestal ook spannend. Dus, doe je ook wat in jouw vriendengroep geaccepteerd is en gewoon wordt gevonden.

Je wilt er ook bij horen

Ben jij gaan roken, omdat je vriendje of vriendinnetje van toen dat ook deed? Hoogstwaarschijnlijk wel. Op die leeftijd maak je je ook niet druk over enge ziektes die met roken te maken hebben. Dat is nog ver van je bed. Als puber wil je het gewoon gezellig hebben met je vrienden. Je wilt erbij horen.

Je rookt samen omdat er ontspanning is, of omdat het juist heel spannend is wat je beleeft. Je rookt van en met elkaar. Roken hoort bij het leven van de puber en daar wordt de verslaving dan ook in je brein vastgezet.

Eigenlijk rookt de puber in jou nog steeds. De motieven om dat te doen zijn niet wezenlijk veranderd. Denk maar aan stress, gezelligheid, uitgaan, het biertje of het wijntje. Daar hoorde vroeger immers toch ook al die sigaret bij.
De volwassen roker er zelf moeilijk van afblijven. Dat komt omdat in zijn brein de neurologische verbinding is gelegd met de tijd van vroeger. De tijd dat hij als roker begon, vanaf de puberteit.
Succesvol stoppen met roken wil dus ook zeggen:
De neurologische verbinding met het roken in je brein opheffen en een nieuw netwerk aanleggen.

erbij horen

Hoe doe je dat

Stoppen met roken kun je doen je met Hypnose. In  de sessies worden er suggesties gegeven om de verbindingen met het roken te doorbreken en om een nieuwe zenuwbanen aan te leggen die horen bij een niet-roker.
Jouw onderbewuste krijgt de overtuiging dat het veel en veel beter voor je is om de verslaving te stoppen. Daarvoor in de plaats komt het vooruitzicht van een gezonder, gelukkiger en langer leven.

Gemakkelijk en snel aanmelden? Bel: 06-51570564.
Of nu

Home

Geef een reactie