De rookverslaving

De verslaving

De rookverslaving

Vechten tegen een rookverslaving is een kansloze zaak. Een van de tactieken van de verslaving is namelijk:

De verleiding

Denk eens terug aan een situatie waar je je afvroeg of je de sigaret moest pakken of niet. “Zal ik het doen of niet?” Je kent die innerlijke gesprekken wel. En dat gaat maar door, totdat je het uiteindelijk opgeeft en je het shagje of de sigaret opsteekt. En daarmee heeft de verslaving zijn doel bereikt.

Je bent overstag gegaan. Het werd feitelijk een gevecht tegen jezelf met jou als verliezer. Een gevecht tegen jezelf waarin jijzelf de verliezer wordt, klinkt niet erg hoopvol voor de toekomst.

Hoe werkt nou zoiets?

De verslaving werkt via het onderbewustzijn. Dat onderbewustzijn wil alleen maar dat jij je goed voelt.  Ontwenningsverschijnselen voelen niet goed, gaat de verslaving zich roeren om jou te verleiden weer te gaan roken. 

Verleiding is een zeer, zeer krachtig instrument. Als je zwicht voor de verleiding heeft jouw rationele kant van je brein niet meer de leiding, maar dat deel van je brein waar jouw emoties zijn opgeslagen.

Hoe krijg jij weer de regie terug

Dat is niet zo moeilijk. Eigenlijk heel eenvoudig, mits je het volgende doet:
Zodra je dus bewust wordt van het feit dat je in gevecht komt met jezelf en dat je je afvraagt “zal ik wel, of zal ik niet” dan ga je onmiddellijk uit die verleidingsgedachte.

Je zoekt  AFLEIDING door iets te gaan doen waardoor je op hele andere gedachtes komt. Bijvoorbeeld door:

  1. Jezelf voor te houden dat je er niet intrapt en dat je focus ligt op het rookvrije leven, waarin je vrij bent van de rookverslaving en dat je een langer, gelukkiger en gezonder leven wilt.
  2. Door iemand te bellen, waardoor je gedachtes afgeleid worden.
  3. Door een computerspelletje te spelen, waardoor je aandacht op iets  totaal anders wordt gevestigd.
  4. Door naar de audio “stoppen met roken” te luisteren die je van mij gratis krijgt, waardoor je focus weer komt te liggen op een rookvrij leven.
  5. Door koud water over je gezicht te sprenkelen, of een zo koud mogelijke douche te nemen.

Gemakkelijk en snel aanmelden? Bel:  06-51570564
Of nu

Home

 

 

Geef een reactie