Familieopstellingen

Familieopstellingen

Familieopstelling

Familieopstellingen laten zien

  • Dat er een basisordening is, waarbij alle leden uit het systeem (familie, organisatie, groep) een eigen plek hebben en zich dan pas goed kunnen voelen.
  • Iedereen hoort erbij: grootouders-ouders-kinderen-vroegere levenspartners-overledenen-miskramen-abortussen-ooms en tantes.
  • Dat er een evenwicht dient te zijn tussen geven en nemen, waarbij de ouders geven en de kinderen nemen.
  • Dat er een ordening moet zijn op basis van leeftijd. Ouderen gaan voor de jongeren.

Het systeem functioneert niet goed als aan een of meerdere principes geen gehoor wordt gegeven. Familieopstellingen brengen dit aan het licht.  Bovendien gaat het vooral om de achting voor het lot van de familieleden. En daarbij horen ook de overledenen. Maar ook de niet-geboren kinderen zoals bij miskramen en abortussen. Deze achting uit zich in het buigen voor het lot en het leven.

Familieopstellingen vormen een manier om verstrikkende, vaak verborgen familiepatronen helder te krijgen en schept de mogelijkheid om harmonie terug te brengen. De verborgen patronen herken je vaak niet, of enkel in beperkte mate. Ze beïnvloeden wel in grote mate jouw levenskwaliteit.

Individuele opstellingen

In het werken met individuele cliënten maak ik gebruik van visualisaties en de zogenaamde vloerankers die de familieleden of de klachten representeren.
Het enige wat je hoeft te doen is je open te stellen voor jouw innerlijke beweging waardoor er connectie ontstaat met het wetende veld. Hierdoor ervaar en voel je wat er gaande is zodat er zicht ontstaat op jouw situatie.

Het Resultaat

Het resultaat is dat je voelt  en ervaart wat er speelt en je een verrassend inzicht krijgt in jouw eigen (familie)systeem, en er een helende werking kan beginnen. Binnen de familie of het systeem kunnen er na de opstelling  opeens of geleidelijk  veranderingen optreden die daarvoor onbestaanbaar leken.

Trainingen in familieopstellingen heb ik gevolgd bij Bert en Sophie HellingerFranz Ruppert en Stefan Hausner (Duitsland) Els Thissen, Harry de Kruijff (Nederland)

Gemakkelijk en snel aanmelden
Bel: 06-51570564

Of nu

home