Over Mij

 

Over Mij

Over Mij

Wim Gerdes

Ik vind het fijn mensen te helpen als ze vastlopen of dreigen vast te lopen.
Om hen de levensstroom van energie weer te kunnen laten voelen en de heelheid van hoe je als mens bedoeld bent.
Mensen helpen de weg in zichzelf (terug) te vinden naar hun innerlijk geluk, motiveert en inspireert mij en ervaar ik als een constante bron van zingeving.

Levensverhaal                                                  

over mij

Na mijn studententijd begon mijn loopbaan in het onderwijs. Mijn grootste wens was echter om in het buitenland te werken, maar dat liet nog een tijd op zich wachten. Rond mijn dertigste gebeurden er in mijn privéleven dingen waar ik maar geen vat op kreeg en ik liep vast. Daarop besloot ik in (hypno)therapie te gaan. Een goede keus bleek achteraf, want ik kreeg de controle over mijn leven terug en kon nieuwe stappen zetten.
In 1995 verhuisde ik met mijn gezin naar het noordwesten van Pakistan waar ik directeur werd van een Nederlandse school. Daar kwam ik kwam in aanraking met islam, hindoeïsme en boeddhisme in een voor mij totaal andere wereld.
Aan den lijve ervoer ik destijds de enorme culturele, sociale en economische verschillen tussen mijn Westerse achtergrond en die van het Oosten, maar zag ook overeenkomsten.

Eenmaal weer terug in Nederland bleef ik werkzaam in het onderwijs. Ik gaf zelf les, coachte en begeleidde PABO studenten en afgestudeerde leerkrachten.
Op persoonlijk vlak verdiepte ik me in de mogelijkheden en toepassingen van hypnose. Ik besloot de driejarige hypnoseopleiding in Eindhoven te gaan doen. Bij het instituut  waar ik jaren daarvoor zelf in therapie was geweest.
Aansluitend volgden opleidingen in haptonomie, emdr,  eft, nlp, familieopstellingen, attitudinal healing en energetisch werk.

Het buitenlandse verblijf bleek achteraf van grote invloed te zijn op mijn verdere leven. Ik besefte inmiddels dat waar ook ter wereld, mensen altijd en overal op zoek zijn naar geluk, liefde en gezondheid. Of je nou rijk of arm bent, jong of oud, ontwikkeld of analfabeet.

Geluk, liefde en gezondheid

Ik had me dus verdiept in allerlei studies, therapieën en stromingen om vanuit diverse benaderingen en invalshoeken, inzichten en antwoorden te vinden op de voor mij belangrijke zingevingsvragen. Om erachter te komen dat ze uiteindelijk leiden naar liefde, geluk en gezondheid.

over mij

Gaandeweg werd me duidelijk en kreeg ik de bevestiging dat deze in onszelf zitten. Door uiteenlopende oorzaken weten we ze vaak niet meer te vinden. Daarom zoeken we het dan buiten onszelf in mensen, in middelen, (o.a. roken, alcohol, troosteten) in het najagen van status of het verkrijgen van materie. Na enige tijd is die prikkel uitgewerkt en gaan we op zoek naar nieuwe prikkels of krijgen klachten en problemen.

Ik leerde de weg naar binnen te gaan, in contact te komen met mijzelf, en zo weer verbinding te maken met de oeroude energiebron. Het is de weg van ons hoofd naar ons hart en weer terug. Die energiebron is altijd en eeuwig beschikbaar.

Praktijk voor Hypnotherapie “Life in energy”

In 2014 besloot ik om te stoppen in het onderwijs en me te richten op mensen die hulp zoeken bij psychische en emotionele problemen.
Veel mensen bezoeken de praktijk omdat ze alles al geprobeerd hebben om te stoppen met roken, of om af te vallen. Een steeds groter wordend gedeelte van mijn cliënten wil echter een andere richting geven aan hun leven, omdat ze niet goed weten om te gaan met de hedendaagse druk, stress en angst en vastzitten in relaties met hun eigen kijk hierop. Daar waar het systeem van reguliere psychische zorg vastloopt in lange wachttijden, strikte protocollen en steeds verdergaande medicalisering, word je hier snel geholpen, is er alle tijd en aandacht voor jou en de intentie om vanuit jouw eigen innerlijke en authentieke kracht het leven weer op de rit te krijgen.

over mij

Praktijk voor Hypnotherapie “Life in energy”

Binnenkijkje

Uitzicht op Natuurpark Maasduinen

Gemakkelijk en snel aanmelden
Bel: 06-51570564

Of nu

home