EFT (Emotional Freedom Techniques)

Wat is EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) is gebaseerd op de ontdekking dat verstoring in het energiesysteem van het lichaam een enorm effect heeft op jouw welzijn. Als een herinnering een negatief gevoel bij je veroorzaakt, dan ontstaat zo’n verstoring. De emotie wordt opgeslagen in je lichaam en het zet zich vast.

Erkennen en benoemen

Kenmerkend en anders dan bij vele therapieën is dat EFT werkt aan het probleem zoals het is. Dus datgene wat je dwars zit erken en benoem je. Hierdoor is er van meet af aan herkenning en voel je direct waar het bij jou om gaat. Hieronder geef ik aan dat door het zelf kloppen op bepaalde lichaamspunten je in staat bent de energie weer in de juiste banen te leiden.

EFT

kloppunten op het lichaam

EFT en de techniek van het kloppen

Het corrigeren van de verstoringen, wat gedaan wordt door op specifieke plaatsen op het lichaam te kloppen, leidt tot snel herstel. Deze EFT punten liggen op onze acupunctuurpunten van onze energiebanen. Niet alleen emoties maar ook fysieke ongemakken zijn onlosmakelijk met het energiesysteem van ons lichaam verbonden. Dus maakt het niet uit of er sprake is van een hoogtefobie, een vliegangst, een ernstig geestelijk trauma, rouwgevoelens, verslavingen of fysieke pijnen.
Gelijktijdig met het kloppen, spreek je een zin uit die je steeds herhaalt. Bijvoorbeeld: “Ik accepteer mijzelf helemaal, ondanks dat ik geen zelfvertrouwen heb.” Of:
“Ik accepteer mijzelf helemaal, ondanks mijn angst om te spreken voor de groep.”
 Op deze manier start je met de behandeling.

Klachten verdwijnen.

Het basisrecept van EFT waar deze techniek uit is opgebouwd is een integratie van al langer beproefde behandelmethodieken als: NLP, Mindfulness, Bodyscan, Acupressuur en EMDR.
Door het kloppen gericht toe te passen op de negatieve ervaringen en gevoelens treedt er op energetisch niveau een neutraliserende werking op. 
EFT kun je na enkele sessies ook gebruiken als zelfhulpmethode.

De EFT opleidingen heb ik gevolgd bij Realisatietrainingen te Apeldoorn.

Gemakkelijk en snel aanmelden
Bel: 06-51570564

Of nu

home