Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij gebruikt gemaakt wordt van trance en hypnose.  De kern van de behandeling ligt gegeven in het feit dat de oplossing voor jouw probleem of klacht  gezocht en gevonden wordt in het onderbewustzijn.

Hypnose

Hypnose is een techniek om gemakkelijk toegang te krijgen tot jouw onderbewuste. Als je in hypnose bent, is je bewustzijn veranderd.
Je voelt je rustiger, meer gefocust en met een sterke, naar binnen gerichte concentratie. Je hersengolven functioneren dan in de zogenaamde Theta of Delta staat.

hersengolven

Hypnose lijkt op een toestand die tussen waken en slapen in ligt. Je geest is nu open en ontvankelijk om suggesties te accepteren.

Je onderbewuste

Met hypnose heb je de sleutel in handen om gemakkelijk toegang te krijgen tot de informatie die in je onderbewuste ligt opgeslagen. En dit zijn al jouw ervaringen, herinneringen en emoties vanaf je vroegste jeugd.
Ook de negatieve onbewuste gewoontes, automatismen, patronen en overtuigingen. Zij kunnen niet alleen sociaal-emotionele problemen veroorzaken, maar ook medische.

De functie van het onderbewuste

Het onderbewuste heeft een beschermende functie en wil dat jij goed voelt. Het kiest daartoe altijd de weg van de pijn vandaan of naar het plezier toe.
Het probleem is echter dat het daarvoor niet altijd de juiste strategie kiest.
Angst is daar een goed voorbeeld van. Je kunt vroeger als kind ergens bang voor zijn geweest, terwijl dat nu helemaal niet meer nodig is.
Daarom blijven angsten, vastgezette patronen, verkeerde eetgewoontes, tics, verslavingen enz. zo langdurig bestaan.
Als je in hypnose bent, hebben we  de juiste sleutel in handen om met gerichte suggesties blijvende veranderingen tot stand te brengen.

Hoe kom je in hypnose

De manieren en technieken om in hypnose te komen zijn legio. De meest bekende vormen zijn de directe en de indirecte hypnose. Bij directe hypnose, ook wel klassieke hypnose genoemd, heeft vooral de therapeut de leiding en is de client een vrij passieve rol toebedeeld. De suggesties zijn het werkzame bestandsdeel van de therapie.
Bij indirecte hypnose ofwel Ericksoniaanse hypnose wordt de controle overgedragen aan het onbewuste. De therapeut maakt gebruik van het gedrag, de gevoelens en met name de lichaamstaal van de client om het onbewuste te bereiken en een innerlijk proces te triggeren.

Kennismaking met hypnose

In de kennismaking met hypnose breng ik je eerst in een lichamelijke ontspanning. Vandaaruit raakt je geest in ontspanning om vervolgens in een toestand te komen die we hypnose of trance noemen. Ik leg je dat van tevoren uit en laat het je ook ervaren.
Als je in trance bent, begrijp je intuïtief de betekenis van dromen, symbolen en non-verbale uitingen. Je bent ontvankelijk voor suggesties  en minder gefixeerd op je gedachten en de problemen.
Later in het therapeutisch proces maak ik gebruik van zowel directe als indirecte vormen van hypnose.

Je blijft te allen tijden weet hebben van wat je doet en denkt. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je “gekke dingen” gaat doen, zoals je dat wel eens ziet bij hypnoseshows en toneelhypnose. Daar gaat het niet om jou, maar puur om entertainment en om het publiek te vermaken.
De Praktijk voor Hypnotherapie past hypnose therapeutisch toe ten behoeve van je lichamelijke en geestelijke gezondheid en welzijn.

Hypnose succesvol bij

  • Specifieke aandoeningen zoals migraine en tinnitus
  • Het onder controle krijgen van je emoties
  • Verslavingen (eten en roken)
  • Onrust en/of lege gevoelens, maar ook vage, onverklaarbare klachten
  • Een negatief zelfbeeld
  • Depressie, burn-out
  • Vastzittende denkpatronen en overtuigingen

Resultaat

  • Het symptoom, de klacht  en negatieve emoties verdwijnen of verminderen.
  • Het zelf herstellend vermogen van je lichaam wordt actief. ( nervus vagus stimulatie)
  • Negatieve patronen en overtuigingen in het denken wijzigen en je merkt dat je andere keuzes maakt.

De 3-jarige hypnose opleiding heb ik afgerond in 2001 te Eindhoven. Tegenwoordig onder de naam: www. hypenzo.nl. Daarna volgde ik vele masterclasses in binnen- en buitenland.

Getuigschrift Hypnotherapie

Gemakkelijk en snel aanmelden?
Bel: 06-51570564.

Of nu

home

 

.