10 Tips tegen snoepzin

10 Tips tegen snoepzin

Snoepzin ontstaat in je brein.
De hersens krijgen het signaal dat je bloedsuikerspiegel te laag is en het alarm wordt ingeschakeld: “Ik moet nu iets te snoepen hebben.” De emotie wint van de ratio, want de herinnering aan en de drang naar het genotsgevoel is onweerstaanbaar. Toch kun je er wel degelijk wat aan doen. Allereerst kies voor producten die voeden in plaats van vullen. Koop zoveel mogelijk verse producten en vermijd de zakjes en de pakjes.
Hieronder volgen de 10 tips om de snoepzin onder controle te houden. 1. Trakteer jezelf dagelijks op een stukje pure chocolade (minstens 75% pure cacao) i.p.v. je normale snoepjes, of melkchocola.

2. Neem 3 a 4 stukjes ongezwavelde gedroogde of verse abrikozen en eet daarbij een handvol ongebrande noten.

10 tips tegen snoepzin3. Als je een appel eet of een bakje yoghurt met fruit, strooi er kaneel over heen.

10 tips tegen snoepzin4. Begin de dag met een omelet of met 2 gekookte eieren i.p.v. een boterham met jam of hagelslag.

5. De standaard aardappel of pieper vervangen door bataat, of de zogenaamde zoete aardappel. Tegenwoordig in alle supermarkten verkrijgbaar.

6.  Voeg avocado toe aan de maaltijd.

7. Eet elke dag 500 gram groenten.

8. Bak in kokosolie (extra vierge) of in roomboter van grasgevoerde koeien. In alle supermarkten verkrijgbaar.

10 tips tegen snoepzin9. Zet een kan water met citroen- of limoenschijfjes, sinaasappelstukjes of druiven op tafel. Doe er meteen een glas bij.

10 tiops tegen snoepzin10. Neem volkorenproducten (o.a. havermout) 

De beste remedie om snoepzin te voorkomen is om volwaardige en pure producten te nemen. De drang naar zoetigheid en snoep zal daardoor sterk verminderen. daarnaast kun je besluiten om een 7 dagen niet te snoepen. Je zult zien dat na een week je snoepzin zo goed als voorbij is. Wil je meer weten?

Gemakkelijk en snel aanmelden? Bel: 06-51570564.
Of nu

Home