Nicotine

de kracht van nicotine

De kracht van nicotine.

Nicotine is zowel giftig als verslavend. Het lichaam verzet zich tegen inname maar ook tegen verdwijning. Deze lichamelijke tweestrijd werkt door in de geest. Het verstand weet dat nicotine slecht voor je is, maar het gevoel zegt dat je het nodig hebt. Je ervaart de angst dat je het roken gaat missen, de angst dat je onthoudingsverschijnselen krijgt, dat je niet zonder sigaretten kunt leven en tegelijkertijd heb je het verlangen om er vanaf te komen, om gezond te blijven leven, om je kinderen en eventuele kleinkinderen te zien opgroeien.

de kracht

no problem

We verdringen de gedachte dat roken eigenlijk een sluipmoordenaar is en de afschuwelijke plaatjes op de pakjes sigaretten laten we niet binnen komen. Eigenlijk steken we gewoon onze kop in het zand en lijken we op de vogel zoals afgebeeld op het plaatje.

Verstoorde waarneming

De verslavende werking van nicotine heeft echter grote impact op je waarneming van de realiteit en op je gevoel. Nicotine verstoort de relatie met jezelf. Dat is trouwens kenmerkend voor welke verslaving dan ook. Je denkt dat roken helpt in positieve situaties en tegelijkertijd in negatieve situaties. Het is gezellig om te roken en werkt  ook tegen eenzaamheid en verveling. Tenminste dat denk je en je gelooft het ook. 

En alles wat je gelooft wordt waarheid. Het geloof is vele malen sterker dan de wil. Dat weten de grote godsdiensten maar al te goed. Het tegenovergestelde is maar wat herkenbaar. Als je iets wilt bereiken, maar je gelooft er niet in, dan is succes onhaalbaar.

Nicotine heeft dus jouw beeld van de werkelijkheid en je behoeften veranderd. Het verlangen naar nicotine begint alweer merkbaar te worden 30 minuten na je laatste peuk. Dat verlangen kan heel hevig worden en zelfs dwangmatige trekken aannemen. Onze psyche interpreteert die onthouding aan nicotine namelijk als een gemis, als pijn die alleen opgeheven kan worden door een nieuwe sigaret. Zolang je rookt, voel je dus ook geen onthoudings- of ontwenningsverschijnselen. Het lijkt er dus op dat de sigaret de verschijnselen laat stoppen, maar in wezen creëert het gewoon nieuwe. En zo blijft de verslaving bestaan. de kracht

De kracht van de menselijke geest

Gelukkig bestaat er nog iets krachtigers dan nicotine en dat is onze menselijke geest met een oneindig potentieel aan mogelijkheden. Tijdens hypnosesessies gebruiken we die kracht om in je (onderbewuste) geest te  zoeken naar mogelijkheden en oplossingen om sterker te worden, te zijn en te blijven dan de nicotine.

Gemakkelijk en snel aanmelden? Bel: 06-51570564.
Of nu  

Home