EFT (Emotional Freedom Techniques)

Wat is EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) is gebaseerd op de ontdekking dat verstoring in het energiesysteem van het lichaam een enorm effect heeft op jouw welzijn. Als een herinnering een negatief gevoel bij je veroorzaakt, dan ontstaat zo’n verstoring. De emotie wordt opgeslagen in je lichaam en het zet zich vast.

Hoe werkt EFT

Kenmerkend en anders dan bij vele therapieën is dat EFT werkt aan het probleem zoals het is. Dus datgene wat je dwars zit erken en benoem je. Belangrijk daarbij is dat je daarbij je eigen woorden kiest. Precies zoals jij het voelt. Bijvoorbeeld: “ik ben bang om alleen te zijn”, “ik mis haar/hem”, “ik haat haar/hem”, “ik durf niet”, “ik schaam me”, “ik ben dik”, “ik walg van mezelf”,  “ik krijgt altijd de schuld”.
Hierdoor is er van meet af aan herkenning en voel je direct waar het bij jou om gaat. Hieronder geef ik aan dat door het zelf kloppen op bepaalde lichaamspunten je in staat bent de energie weer in de juiste banen te leiden.

EFT

kloppunten op het lichaam

Deze EFT punten liggen op de acupunctuurpunten van onze energiebanen. Niet alleen emoties maar ook fysieke ongemakken zijn onlosmakelijk met het energiesysteem van ons lichaam verbonden. Dus maakt het niet uit of er een hoogtefobie, een vliegangst, een ernstig geestelijk trauma, rouwgevoelens, verslavingen of fysieke pijnen worden behandeld.

Resultaat

Door de EFT technieken gericht toe te passen op de negatieve ervaringen en gevoelens treedt er op energetisch niveau een neutraliserende werking op, waardoor klachten verdwijnen.
Nadat je tijdens de behandelingen ervaringen hebt opgedaan in de toepassingen van EFT kun je er tevens gebruik van maken als zelfhulpmethode.

Mijn opleiding EFT heb ik gevolgd bij Realisatietrainingen te Apeldoorn.

Gemakkelijk en snel aanmelden?
Bel: 06-51570564.

Of nu