Over Mij

 

Over Mij

Over Mij

Wim Gerdes

Missie

Het is mijn missie is om mensen te helpen “beter” te worden.
Beter op het gebied van gezondheid, geluk en liefde.
Om de levensstroom van energie weer te voelen en de heelheid van hoe je als mens bedoeld bent.
Mensen helpen de weg in zichzelf (terug) te vinden naar hun innerlijk geluk, motiveert en inspireert mij en ervaar ik als een constante bron van zingeving.

Levensverhaal                                                  

over mij

In 1976 begon mijn loopbaan in het onderwijs. Mijn grootste wens was echter om in het buitenland te werken, maar dat liet nog een tijd op zich wachten. Rond mijn dertigste gebeurden er in mijn privéleven dingen waar ik maar geen vat op kreeg en ik liep vast. Daarop besloot ik in (hypno)therapie te gaan. Een goede keus bleek achteraf, want ik kreeg de controle over mijn leven terug en kon nieuwe stappen zetten. Uiteindelijk kwam mijn lang gekoesterde wens ook nog uit en in 1995 verhuisde ik met mijn gezin naar het noordwesten van Pakistan waar ik directeur werd van een Nederlandse school. Daar kwam ik kwam in aanraking met islam, hindoeïsme en boeddhisme in een voor mij totaal andere wereld.
Aan den lijve ervoer ik destijds de enorme culturele, sociale en economische verschillen tussen mijn Westerse achtergrond en die van het Oosten, maar zag ook overeenkomsten.

Eenmaal weer terug in Nederland ging ik o.a. in het Hoger Beroepsonderwijs aan de slag. Ik coachte en begeleidde PABO studenten en talentvolle, afgestudeerde leerkrachten.
Op persoonlijk vlak wilde ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden en toepassingen van hypnose. Ik besloot de driejarige opleiding bij de NVTH in Eindhoven te gaan volgen. Bij het instituut dus waar ik jaren daarvoor zelf in therapie was geweest. Door de jaren heen volgden nog opleidingen in haptonomie, emdr, nlp, familieopstellingen en energetisch werk.

Het buitenlandse verblijf bleek achteraf van grote invloed te zijn op mijn verdere leven. Ik besefte inmiddels dat waar ook ter wereld, mensen altijd en overal op zoek zijn naar geluk, liefde en gezondheid. Of je nou rijk of arm bent, jong of oud, ontwikkeld of analfabeet.

Geluk, liefde en gezondheid

Ik verdiepte mij in allerlei studies, therapieën en stromingen om vanuit diverse benaderingen en invalshoeken, inzichten en antwoorden te vinden op de voor mij belangrijke zingevingsvragen. Om erachter te komen dat ze uiteindelijk leiden naar liefde, geluk en gezondheid.

over mij

Mijn “Hollandse” nuchterheid weerhield mij er niet van te beseffen dat er meer bestaat tussen hemel en aarde dan ik voor mogelijk hield.
Ik las inspirerende boeken en kreeg les van de beste therapeuten uit binnen- en buitenland. De kennis en levenswijsheid die ik daaruit opdeed vond ik fascinerend en vele malen boeiender dan wat ik zelf in het reguliere onderwijs had opgestoken.

Gaandeweg werd me duidelijk en kreeg ik de bevestiging dat geluk, gezondheid en liefde in onszelf zitten. We weten deze, door uiteenlopende oorzaken, vaak niet meer te vinden. Daarom zoeken we het dan buiten onszelf in mensen, in middelen, (o.a. roken, alcohol, troosteten) in het najagen van status of het verkrijgen van materie. Na enige tijd is die prikkel uitgewerkt en gaan we op zoek naar nieuwe prikkels of krijgen klachten en problemen.

Door de weg naar binnen te gaan, in contact te komen met onszelf, maken we weer verbinding met onze energiebron. Het is de weg van ons hoofd naar ons hart en weer terug. Die energiebron is altijd en eeuwig beschikbaar.

Praktijk voor Hypnotherapie “Life in energy”

In 2014 nam ik het besluit om te stoppen in het onderwijs en me te richten op mensen die hulp zoeken omdat ze vastlopen bij psychische en emotionele problemen.
Veel mensen bezoeken ook de praktijk omdat ze alles al geprobeerd hebben om te stoppen met roken, om af te vallen of om richting te geven aan hun leven omdat ze niet goed weten om te gaan met de hedendaagse druk, stress en angst en vastzitten in relaties en hun eigen kijk op de wereld.

over mijn praktijk

Praktijk voor Hypnotherapie “Life in energy”

Gemakkelijk en snel aanmelden
Bel: 06-51570564

Of nu