Hypnose

 

Wat is Hypnose

Hypnose is een toestand  waarin het bewustzijn is veranderd.
Je voelt je rustiger, meer gefocust en met een sterke, naar binnen gerichte concentratie. Je hersengolven functioneren dan in de zogenaamde theta of delta staat. Het lijkt op een toestand die tussen waken en slapen in ligt. Je geest is nu open en ontvankelijk om suggesties te accepteren.

Je onderbewuste

Met hypnose heb je de sleutel in handen om gemakkelijk toegang te krijgen tot de informatie die in je onderbewuste ligt opgeslagen. En dit zijn al jouw ervaringen, herinneringen en emoties vanaf je vroegste jeugd.
Ook de negatieve onbewuste gewoontes, automatismen, patronen en overtuigingen. Zij kunnen niet alleen sociaal-emotionele problemen veroorzaken, maar ook medische.

De functie van het Onderbewuste

Het onderbewuste heeft een beschermende functie en wil dat jij goed voelt. Het kiest daartoe altijd de weg van de pijn vandaan of naar het plezier toe.
Het probleem is echter dat het daarvoor niet altijd de juiste strategie kiest.
Angst is daar een goed voorbeeld van. Je kunt vroeger als kind ergens bang voor zijn geweest, terwijl dat nu helemaal niet meer nodig is.
Daarom blijven angsten, vastgezette patronen, verkeerde eetgewoontes, tics, verslavingen enz. zo langdurig bestaan.
Als je in hypnose bent, hebben we de de juiste sleutel in handen om met gerichte suggesties blijvende veranderingen tot stand te brengen.

Hoe kom je in Hypnose

Er zijn tal van manieren en technieken om in hypnose te komen. In de regel breng ik je in een diepe ontspanning. Vanuit die ontspanning raak je in een trance om vervolgens in een toestand te komen die we hypnose noemen. Ik leg je dat van tevoren  uit en laat het je ook ervaren. Je blijft te allen tijden weet hebben van wat je doet en denkt. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je “gekke dingen” gaat doen, zoals je dat wel eens ziet bij hypnoseshows en toneelhypnose. Daar gaat het puur om entertainment en om het publiek te vermaken. De Praktijk voor Hypnotherapie past hypnose therapeutisch toe ten behoeve van je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Hypnose succesvol bij

 • Het oplossen van stress en de gevolgen daarvan (vaak hoofdpijn, rug- en nekklachten)
 • Het onder controle krijgen van je emoties
 • Verslavingen (eten en roken)
 • Onrust en/of lege gevoelens, maar ook vage, onverklaarbare klachten
 • Een negatief zelfbeeld
 • Depressie, burn-out
 • Vastzittende denkpatronen en overtuigingen

Simpson Protocol

Als een van de weinige therapeuten in Nederland bied ik ook een vorm van hypnotherapie aan waarbij je zelfs niet eens hoeft aan te geven, wat je probleem of thema is. Het is ook erg behulpzaam als je niet weet waar je probleem ontstaan is of vandaan komt. We werken dan met het:

 • bewustzijn
 • onderbewustzijn
 • hoger bewustzijn en gaan naar de diepste staat van hypnose die je maar kunt bereiken.  Dit gebeurt via het zogenaamde Simpson Protocol.

Resultaat

 • Het symptoom verdwijnt of vermindert
 • Het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt actief
 • Negatieve automatismen in het denken wijzigen en je merkt dat je andere keuzes maakt.

De 3-jarige hypnose opleiding heb ik in 2001 afgerond bij de Nederlandse Vereniging voor Toegepaste Hypnose  in Eindhoven. Tegenwoordig onder de naam: www. hypenzo.nl

Gemakkelijk en snel aanmelden?
Bel: 06-51570564.

Of nu

 

.