Virtuele Maagband

De Virtuele Maagband                     virtual gastric band

virtuele maagband

De Virtuele Maagband rekent af met overgewicht.

Wat is De Virtuele Maagband?

Virtuele Maagband

De Virtuele Maagband is een denkbeeldige maagband die aangebracht wordt tijdens een hypnose sessie. Maar dat niet alleen. Het is een volwaardig programma om de controle over je eet- en drinkgedrag weer terug te krijgen. Dat betekent dat je geest sterker wordt dan je emoties.

Afvallen zonder dieet

Het is bovendien geen dieet. Hoeveel heb je er door de jaren heen al gevolgd? En hoe vaak heb je te maken gehad met de jojo effecten? In principe blijft bij diëten de onderliggende gedachte bestaan: “Ik wil wel, maar ik mag niet.”
Bij de Virtuele Maagband gaat het denken in de richting van: “Ik mag wel, maar ik wil niet.” De geest wordt vele malen sterker dan de emotie en het lichaam volgt nu.

Hypnose en onderbewustzijn

In hypnose krijgt je onderbewustzijn de informatie dat er een maagband is geplaatst, dat je eerder vol zit en stopt met eten.
Je onderbewustzijn reageert alsof je maag een stuk kleiner is geworden.
Bovendien komt er energie vrij om je streefgewicht te willen bereiken.

Het Programma

Het programma is  zo ontworpen dat:

 1. Je veilig en verantwoord afvalt.
 2. Je normaal kunt eten, zonder dieet, alleen anders dan je gewend bent.
 3. Er een blijvende verandering ontstaat in je eet- en drinkgedrag.
 4. Angst en frustratie dat je “het” niet volhoudt verdwijnen.
 5. De aandacht ligt op het vergroten van je eigenwaarde en de persoon die je wilt zijn.

Nadat de maagband is geplaatst krijg je “De 10 gouden richtlijnen” die leidend zijn in het succesvol afslanken. Als extra ondersteuning ontvang je ook een professionele audio opname.

audio opname virtuele maagband

Audio opname: de virtuele maagband

Het bijkomend effect van het luisteren naar de audio opname zal zijn dat jouw stressniveau met stappen omlaag gaat. Daardoor kom je beter in je vel te zitten.
Als het stressniveau daalt, vermindert ook de aanmaak van het hormoon cortisol. Hoge cortisolwaardes hebben een vervelend effect op je lichaam. Je krijgt namelijk meer trek in suiker, je eetlust schiet omhoog en je slaat meer vet op rond je middel.

5 Sessies

 1. Sessie 1: Intakegesprek – Inventarisatie en analyse  van je eigen eet-en drinkgedrag – Kennismaking met hypnose – Bespreking van de 10 gouden richtlijnen – Praktische tips en inzichten vanuit de orthomoleculaire voedingsleer.
 2. Sessie 2: Terugblik eerste sessie – Versterken zelfvertrouwen – Kennis en inzicht m.b.t. de werking van de belangrijkste hormonen – Aanbrengen maagband – Praktische tips en inzichten vanuit de orthomoleculaire voedingsleer.
 3. Sessie 3: Terugblik vorige sessie – mentale/emotionele/psychische blokkades opheffen m.b.v. het Simpson Protocol – Praktische tips en inzichten vanuit de orthomoleculaire voedingsleer.
 4. Sessie 4: Terugblik vorige sessie – Handhaving en versteviging nieuwe levensstijl m.b.v. hypnose – Eventueel afkeer creëren voor bepaalde voedingstoffen
 5. Sessie 5: Terugblik vorige sessie –  Aandacht voor toekomstperspectief m.b.v. hypnose – Voortzetting van het nieuwe denken, voelen en gedrag.

Afsluiting van de therapie door een professionele fotoshoot van ongeveer 45 minuten in de studio van Foto Ingrid in Bergen. Dit wordt je gratis aangeboden, inclusief een door jezelf gekozen en uitvergrote foto op canvasdoek. (Uiteraard op vrijwillige basis)

Tussen de sessies door, is het mogelijk om contact te houden met mij. Dat kan via de mail, telefoon of WhatsApp. Deze service is ook gratis.

Hoe lang duurt het

Het programma duurt 6 tot 8 weken. Het is ontwikkeld door de Engelse hypnotherapeute Sheila Granger.

Sheila Granger

Sheila Granger

De nieuwsmedia (o.a. BBC) in het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Canada en Australië publiceren met regelmaat over de successen van de virtuele maagband. Het Engelse Ministerie van Gezondheid is inmiddels een samenwerkingsverband met haar aangegaan.

Ik ben door haar persoonlijk opgeleid en heb de licentie verkregen om het originele programma “The Virtual Gastric Band” aan te bieden in Nederland.

virtuele maagband

Het Resultaat: Slanker

Je bent niet meer constant met eten bezig, maar gaat veel bewuster met voeding om en maakt betere keuzes. Het verwachte resultaat voor de eerste week is gemiddeld 2 tot 3 kilogram gewichtsverlies. virtuele maagband

Vervolgens val je 0,5 tot 1 kilo per week af. (Om 1 kilo af te vallen, moet je 7000 kilocalorieën verbranden of minder binnen krijgen.)
80% van de cliënten is na 10 tot 12 weken 10 kg slanker. Dat betekent vaak 1 tot 2 kledingmaten minder. (Ervaringen) 

De beloning

virtuele maagband

Melanie viel 14 kilo af.

 • Je krijgt een veel beter figuur.
 • Je kunt de kleren aan die leuk vindt en die passen.
 • Je voelt je energiek.
 • Je hebt meer zelfvertrouwen en eigenwaarde.
 • Schuldgevoelens zijn verleden tijd.

Als je nu een spiegel ziet, dan kijk je wel naar jezelf en… met veel voldoening.
Als je nu een weegschaal ziet, ga je er wel op staan en… je bent trots op jezelf.
Als er nu gesprekken zijn die gaan over gewicht en afvallen…sta jij in je kracht.

 

home