Voorbij het rookgordijn

Voorbij het rookgordijn.

voorbij het rookgordijn

Als je al jarenlang rookt, maken sigaretten deel uit van je leven. Ze horen er gewoon bij.  En bij elke roker komt het moment waarop hij denkt dat het toch wel beter is om te stoppen.  De waan van de dag en het bekende uitstelgedrag weerhouden hem ervan om het rookgordijn op te trekken.

Sta eens even stil bij het volgende:

 1. Voor je lichaam is roken vergif. Je hebt wel je lichaam nodig om te leven.
 2. Op elk pakje sigaretten staat vermeld dat het ernstige schade toebrengt aan jouw gezondheid. Stel dat je een kat of een hond hebt en op het pak hondenvoer of kattenvoer lees je:  “de veterinaire hoofdinspectie waarschuwt dat de inhoud van dit pak gevaarlijk is voor uw huisdier”.  Geef je jouw huisdier dan wel of niet te eten uit dat pak?
 3. Misschien merk je qua gezondheid niet eens dat je al jarenlang een roker bent. De sigarettenfabrikanten zijn er nl. in geslaagd de hoestprikkel die met name ’s morgens actief is, te dempen. Daarvoor wordt  de stof “broomhexine” in de sigaret verwerkt. Dat is de reden dat je  bijna nooit hoeft te hoesten of slijm op te geven.
 4. Nicotine werd vroeger als landbouwgif gebruikt. De Europese Unie heeft een aantal jaren geleden besloten om dat te verbieden vanwege nicotinerestanten in de gewassen.
 5. Een theelepeltje pure nicotine is binnen 15 seconden dodelijk. Als paarden vroeger bij Engelse renwedstrijden hun been braken, werden ze met nicotine geïnjecteerd en stierven onmiddellijk.
 6. Nicotine in tabaksrook werkt extreem verslavend. Een beginnende roker die 1 sigaret per dag rookt is binnen 1 maand verslaafd.
 7. Mensen die alleen in het weekend roken of bij feestjes zijn net zo verslaafd. Ze bezitten alleen meer discipline om niet te roken.  Zodra het feest of het weekend begint moeten ze roken.
 8. Van elke twee rokers sterft er een aan een aan roken relateerde ziekte.  Stel je zit tegenover iemand die je bijzonder graag mag, of waarvan je heel veel houdt en die persoon rookt ook. Van wie ga je afscheid nemen. Van jezelf of van diegene die tegenover je zit?
  voorbij het rookgordijn
 9. Ieder mens wil zich goed voelen. Jij als roker  uiteraard ook. Daarvoor heb je wel een sigaret, shagje of sigaar nodig, want anders voel jij je niet lekker. Je moet dus betalen om je goed te voelen, terwijl de niet-roker zich sowieso beter voelt dan de wel-roker.
 10. Zou jij je kinderen aanraden om te gaan roken?

Wil je informatie of je telefonisch aanmelden?
Telefoonnummer: 06-51570564.
Je kunt hier ook online een afspraak maken. Binnen 24 uur krijg je bericht.

 

Email this to someoneShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook