Over Mij

 

Over Mij

Over Mij

Wim Gerdes

Het is mijn missie om mensen te helpen “beter” te worden. Beter op het gebied van gezondheid en welzijn. Om de levensstroom van energie weer te voelen en de heelheid van hoe je als mens bedoeld bent. Mensen te helpen de weg in zichzelf (terug) te vinden naar innerlijk geluk en gezondheid. Dat inspireert en motiveert mij en ik ervaar het als een constante bron van zingeving.

Levensverhaal                                                  

over mij

In 1976 begon mijn loopbaan in het onderwijs. Ik dacht huisje , boompje, beestje gevonden te hebben. Het avontuur trok echter en mijn wens was het om in het buitenland te gaan werken. Maar, dat liet nog een tijd op zich wachten. Rond mijn dertigste gebeurde er in mijn privéleven dingen waar ik maar geen vat op kreeg en ik liep vast. Daarop besloot ik in hypnotherapie te gaan. Een goede keus bleek achteraf, want ik kreeg inzicht in mijn achtergrond, opvoeding en omstandigheden. In 1995 verhuisde ik met mijn gezin naar het noordwesten van Pakistan waar ik directeur werd van een Nederlandse school. We reisden veel door Azië en kwamen in aanraking met islam, hindoeïsme en boeddhisme in een voor mij totaal andere wereld.
Aan den lijve ervoer ik destijds de enorme culturele, sociale en economische verschillen tussen mijn Westerse achtergrond en die van het Oosten, maar zag ook overeenkomsten.

Het buitenlandse verblijf bleek achteraf van grote invloed te zijn op mijn verdere leven. Ik besefte inmiddels dat waar ook ter wereld, mensen altijd en overal op zoek zijn naar geluk, liefde en gezondheid. De zoektocht herkende ik ook in mijn eigen persoon.

Geluk, liefde en gezondheid

Ik verdiepte mij in allerlei studies, therapieën en stromingen. Ik volgde trainingen van en ging op les bij gerenommeerde therapeuten uit binnen- en buitenland om vanuit diverse benaderingen en invalshoeken, inzichten en antwoorden te vinden op de voor mij belangrijke zingevingsvragen. Om erachter te komen dat ze uiteindelijk leiden naar liefde, geluk en gezondheid.

We weten deze, door uiteenlopende oorzaken, vaak niet meer te vinden. Daarom zoeken we het dan buiten onszelf in andere mensen, door bijvoorbeeld de schuld bij hen te leggen, in middelen, (o.a. roken, alcohol, troosteten) in het najagen van status of het verkrijgen van materie. Na enige tijd is die prikkel uitgewerkt en gaan we op zoek naar nieuwe prikkels of krijgen klachten en problemen.

Verbinding

Door de weg naar binnen te gaan, in contact te komen met onszelf, maken we weer verbinding met onze energiebron. Het is de weg van ons hoofd naar ons hart en weer terug. Die energiebron is altijd en eeuwig beschikbaar.

over mij

De opgedane kennis en levenswijsheid kon en wilde ik niet voor mezelf houden.
In 2006 begon ik therapie te geven en combineerde dat met lesgeven, begeleiding en coaching in het onderwijs. Sinds 2014 werk ik  full-time in mijn eigen praktijk en bied professionele hulp aan bij emotionele en psychische problemen. Daarnaast geef ik workshops energetische behandelingen en verzorg lezingen voor instellingen en bedrijven. De laatste jaren is er een grote toeloop van mensen die een oplossing zoeken voor hun overgewicht en rookverslaving. Hierdoor is er specifieke en specialistische kennis en expertise ontstaan waardoor de behandelingen succesvol afgesloten worden.

over mijn praktijk

Praktijk voor Hypnotherapie “Life in energy”